...εφ' όλης της ύλης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του βιβλίου του Κώστα Καλδάρα “Η Σκιά του Ταξιδευτή”

KOSTAS KALDARAS
event2
  18/12/2013 19:00

  Εστία Μουσών Νάουσα  |  Νάουσα, Ελλάδα

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 7μμ. Στην Εστία Μουσών, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Καλδάρα “Η Σκιά του Ταξιδευτή” (εκδόσεις Οδός Πανός). Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γιώργος Λιάμπας και ο Κώστας Καλδάρας. Θα ακουστούν αποσπάσματα απ' το βιβλίο τα οποία θα αποδώσει ο Δημήτρης Ερατεινός, με τη συνοδεία μουσικών θεμάτων, που θα παίξουν η Βιργινία Καραφούσια στο πιάνο κι ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος στο ακορντεόν.
Η “Σκιά του Ταξιδευτή”, είναι η πρώτη συγγραφική παρουσία του Κώστα Καλδάρα κι όπως αναφέρει κι ο ίδιος ο συγγραφέας: “Ήταν μέσα Απριλίου όταν ξεκίνησα το ταξίδι. Ένα ταξίδι, χωρίς χρονικό προσδιορισμό, σε άγνωστους δρόμους, με άγνωστες διευθύνσεις, σαν ένα γράμμα που το στέλνεις σ' έναν άγνωστο παραλήπτη. Εκεί μέσα γράφεις τις εμπειρίες σου, τα συναισθήματα, τα χρώματα, τις γεύσεις, μια ολόκληρη ζωή μέσα από εναλλασσόμενες στιγμές. Ένα γράμμα αισθήσεων κι αυτογνωσίας. Αυτό περιγράφω και στο βιβλίο “Η Σκιά του Ταξιδευτή”, που όπως το χαρακτήρισε κι ο ποιητής Γιώργος Χρονάς, είναι ένα ταξίδι στο ταξίδι. Εκεί μέσα, συνυπάρχουν τα 10.000 χιλιόμετρα στους δρόμους της Ευρώπης και της Β. Αφρικής, τα επτά καράβια που με μετάφεραν απ' τη Μεσόγειο και το Ιόνιο, στο Γιβραλτάρ και τον Ατλαντικό ωκεανό. Εκεί συναντιούνται οι πόλεις, οι άνθρωποι και τα στενά πλακόστρωτα, τα ποτάμια και τα λιμάνια, αποτυπώνοντας την σύντομη ζωή της σκιάς ενός ταξιδευτή.”

 

Διεύθυνση
Βύρωνος
Νάουσα 592 00, Ελλάδα

 

Χάρτης


 

Όλες οι ημερομηνίες


  • 18/12/2013 19:00

Διαδικτυακοί τόποι που συχνάζω

...εφ' όλης της ύλης

Αυτή η σελίδα είναι σαν μια εικονική σοφίτα όπου κρύβουμε και φανερώνουμε αναμνήσεις και όνειρα.

Ένας χώρος, που στεγάζεται το παρελθόν και σχεδιάζεται το μέλλον.

Σας αυτοσυστήνομαι λοιπόν, με τραγούδια, ζωγραφιές και σκίτσα, βιβλία, σκέψεις και φωτογραφίες κι ό,τι άλλο θα μπορούσε να με ανησυχεί.

Καλή αντάμωση να ‘χουμε…!

Κώστας Καλδάρας