...εφ' όλης της ύλης

Ο Αλκίνοος σε δυο σπάνιες, δοκιμαστικές ηχογραφήσεις (demo) τραγουδιών του Κώστα Καλδάρα

Σαν σήμερα…

Στις 9 Μαρτίου 1958 γεννήθηκε στην Αθήνα ο Κώστας Καλδάρας. Ξεχωριστός συνθέτης, στιχουργός, ζωγράφος, συγγραφέας, παλαιότερα ραδιοφωνικός παραγωγός και, βεβαίως, γιος του Απόστολου Καλδάρα…

«Τραγούδια από το παράθυρο»

Το 1998 κυκλοφόρησε από τη Lyra ο τέταρτος δίσκος του Κώστα Καλδάρα, με τίτλο «Τραγούδια από το παράθυρο», με δώδεκα τραγούδια σε μουσική και στίχους δικούς του, βασικό ερμηνευτή τον Μιχάλη Παπαζήση, τη συμμετοχή της Μελίνας Κανά και επιμέλεια των ενορχηστρώσεων από τον Ηρακλή Βαβάτσικα.

Πριν την τελική ηχογράφηση για τον δίσκο, δυο από τα ωραιότερα τραγούδια αυτής της σειράς, το «Όνειρο» και το «Βαλκανικό», είχαν ηχογραφηθεί δοκιμαστικά με τη φωνή του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Καλδάρας και Ιωαννίδης συνδέονταν από τότε (και συνδέονται μέχρι σήμερα) με στενή φιλία, ενώ ο Αλκίνοος ήταν ένας από τους καλλιτέχνες που εμφανίσθηκαν στη μουσική σκηνή «Γραμμές», στα έξι χρόνια λειτουργίας της υπό τη διεύθυνση του Κώστα Καλδάρα.

Εμείς έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας τα demo των δυο τραγουδιών του Κώστα Καλδάρα με τη φωνή του Αλκίνοου και μπορείτε να τα ακούσετε στο video που ακολουθεί…

ogdoo.gr

Διαδικτυακοί τόποι που συχνάζω

...εφ' όλης της ύλης

Αυτή η σελίδα είναι σαν μια εικονική σοφίτα όπου κρύβουμε και φανερώνουμε αναμνήσεις και όνειρα.

Ένας χώρος, που στεγάζεται το παρελθόν και σχεδιάζεται το μέλλον.

Σας αυτοσυστήνομαι λοιπόν, με τραγούδια, ζωγραφιές και σκίτσα, βιβλία, σκέψεις και φωτογραφίες κι ό,τι άλλο θα μπορούσε να με ανησυχεί.

Καλή αντάμωση να ‘χουμε…!

Κώστας Καλδάρας