...εφ' όλης της ύλης

Η κυβέρνηση είναι εχθρική στον πολιτισμό. Όταν δεν τον ελέγχουν, τον απαξιώνουν. Τόσο πολύ τον φοβούνται

«Πριμοδοτούν, αβαντάρουν, πληρώνουν και επιλέγουν καλλιτέχνες που είναι στοιχισμένοι με την δική τους προπαγάνδα», κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο συνθέτης, στιχουργός και όχι μόνο Κώστας Καλδάρας, μιλώντας Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα.

«Μετά από όσα έχουν γίνει η υπουργός (άνευ) Πολιτισμού, ‘η κ. Μενδώνη των τσιμέντων’, δεν κάνει τίποτα. Θα περίμενα να πει ‘παραιτούμαι’», τονίζει σχολιάζοντας τα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχεται ο κλάδος των μουσικών αλλά και γενικότερα του πολιτισμού. «Δυστυχώς πολλοί δεν ξέρουν πόσοι άνθρωποι θα βρουν δουλειά πίσω από ένα καινούργιο τραγούδι» λέει χαρακτηριστικά.

Συνδέει την στάση του υπουργείου Πολιτισμού και της κυβέρνησης και με την φιέστα του Λυκαβηττού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, την ώρα που είχε απαγορευθεί η μουσική στους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας. «Το τραγούδι συνοδεύει την κοινωνία όχι την εξουσία. Όμως αυτοί θα χτυπήσουν κάθε έννοια του πολιτισμού» υπογραμμίζει και χαρακτηρίζει «ασπιρίνη σε καρκινοπαθή» τις εξαγγελίες για επίδομα Ιανουαρίου σε όσους επλήγησαν από τα μέτρα. 

avgi.gr

Διαδικτυακοί τόποι που συχνάζω

...εφ' όλης της ύλης

Αυτή η σελίδα είναι σαν μια εικονική σοφίτα όπου κρύβουμε και φανερώνουμε αναμνήσεις και όνειρα.

Ένας χώρος, που στεγάζεται το παρελθόν και σχεδιάζεται το μέλλον.

Σας αυτοσυστήνομαι λοιπόν, με τραγούδια, ζωγραφιές και σκίτσα, βιβλία, σκέψεις και φωτογραφίες κι ό,τι άλλο θα μπορούσε να με ανησυχεί.

Καλή αντάμωση να ‘χουμε…!

Κώστας Καλδάρας