...εφ' όλης της ύλης

Πρώτα μας κατέστρεψαν οικονομικά και τώρα μας λογοκρίνουν

«Ποιος θα κρίνει αν οι στίχοι των τραγουδιών παρακινούν σε βία;» Το εύλογο ερώτημα διατύπωσε ο τραγουδοποιός και εικαστικός Κώστας Καλδάρας με αφορμή άρθρο του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ που απαγορεύει ανάρτηση τραγουδιών που εμπεριέχουν «υποκίνηση σε βία ή μίσος και δημόσια πρόσκληση σε τρομοκρατικό έγκλημα». Μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη, έκανε λόγο για «ωμή λογοκρισία, με απειλή φυλάκισης».

«Στην αρχή δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Τώρα έχουν ξεσηκωθεί όλοι. Δε φτάνει που μας έχουν παραπετάξει οικονομικά, τόσες οικογένειες, μας κατέστρεψαν εντελώς, είμαστε στο χείλος του γκρεμού οικονομικά, απαγορεύοντάς μας να εργαστούμε…» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε «Αντέξαμε, βγάζουμε την πίκρα μας μέσα από την δημιουργία. Αλλά τώρα έφεραν την λογοκρισία. Την ποινικοποίηση του τραγουδιού φέρανε».

Υπογράμμισε ότι σύσσωμη η ελληνική κοινωνία αντιδρά στο νομοσχέδιο και στο συγκεκριμένο άρθρο. «Πρόκειται για ωμή λογοκρισία και μάλιστα με απειλή φυλάκισης» είπε, υπενθυμίζοντας ότι στην Ελλάδα, «ο πολιτισμός απειλήθηκε πολλές φορές».


Avgi.gr

Διαδικτυακοί τόποι που συχνάζω

...εφ' όλης της ύλης

Αυτή η σελίδα είναι σαν μια εικονική σοφίτα όπου κρύβουμε και φανερώνουμε αναμνήσεις και όνειρα.

Ένας χώρος, που στεγάζεται το παρελθόν και σχεδιάζεται το μέλλον.

Σας αυτοσυστήνομαι λοιπόν, με τραγούδια, ζωγραφιές και σκίτσα, βιβλία, σκέψεις και φωτογραφίες κι ό,τι άλλο θα μπορούσε να με ανησυχεί.

Καλή αντάμωση να ‘χουμε…!

Κώστας Καλδάρας